شیمی دان

مطالب متنوع از سراسر جهان شگفت انگیز شیمی

شیمی دان

مطالب متنوع از سراسر جهان شگفت انگیز شیمی

کلر ایرانی ۶۵% مارک نیروکلر و پارس کلر


کلر ایرانی 65% یا هیپوکلریت کلسیم (پودر سفید کننده پایدار) مارک نیرو کلر و پارس کلر در بشکه های 40 یا 45 کیلویی به بازار عرضه می شود. این محصول به شکل گرانول جامد سفید رنگ با بوی خفیف کلر در دسترس است. این کلر ایرانی  دارای قدرت اکسیداسیون بالا است و برای مدت طولانی پایدار می ماند و به راحتی نیز قابل حمل است. این محصول اغلب  برای تصفیه آب آشامیدنی، صنعتی و استخرهای شنا و ضدعفونی میوه ها و سبزیجات و ضدعفونی سطوح استفاده می شود. قیمت کلر ایرانی پارس بسته به انواع خارجی بسیار مقرون به صرفه است.

خواص فیزیکی کلر ایرانی ۶۵% مارک نیروکلر و پارس کلر

  • بو : بوی قوی کلر
  • شکل : جامد کریستالی رنگ سفید
  • در آب سخت محلول نیست و ترجیحا در آب های گرم تا متوسط مورد استفاده قرار می گیرد.
  • پایدار و غیر قابل احتراق

کاربرد کلر ایرانی ۶۵% مارک نیروکلر و پارس کلر

کلر ایرانی 65% یک ترکیب غیر آلی است که به صورت پودر یا قرص به آب اضافه می شود تا میکروب هایی را که می توانند افراد را بیمار کنند را از بین ببرد. هنگامی که این ترکیب به درستی استفاده شود، میکروب هایی را که می توانند مشکلات سلامتی متعددی ایجاد کنند را به راحتی خنثی می کند.

استفاده از این ماده برای گند زدایی یک فرآیند نسبتا ساده و مقرون به صرفه است و به تخصص فنی زیادی نیاز ندارد. این ماده می تواند سیستم های تامین آب آشامیدنی را در اندازه های مختلف را با تغییر سیستم های دوز یا ذخیره سازی برای تماس شیمیایی کنترل کند.

پودر یا قرص کلر 65% یک ضدعفونی کننده قوی است که تقریباً 99.9 درصد از همه میکروب ها (باکتری ها، ویروس ها و کپک ها) را از بین می برد و باعث می شود آب جاری در خطوط آب آشامیدنی تمیز و سالم باشد. استفاده از قرص های حاوی 65% کلر تنها در صورتی قابل استفاده است که لوله ها و لوازم جانبی در حین نصب تمیز و خشک نگه داشته شوند. قیمت کلر ایرانی بسیار مقرون به صرفه است. کاربردهای قرص کلر عبارتند از:

سرویس بهداشتی

کلر ایرانی 65% اغلب به عنوان یک عامل ضدعفونی دراستخرهای عمومی و آب آشامیدنی استفاده می شود. محصولات تولیدی با خلوص 65% تا 73% همراه با برخی از مواد حاصل از فرآیند تولید مانند کلرید کلسیم و کربنات کلسیم به فروش می رسند. به عنوان یک ماده شیمیایی و ضدعفونی کننده استخر شنا، به دلیل واکنش های خطرناک با برخی از مواد شیمیایی رایج استخر، کمتر از سایر اشکال کلر با سایر مواد شیمیایی ترکیب می شود. این نوع کلر به صورت محلول می تواند به عنوان یک ضدعفونی کننده عمومی استفاده شود، اما به دلیل باقیمانده کلسیم، هیپوکلریت سدیم (سفید کننده) معمولاً استفاده بیشتری دارد.

شیمی آلی

کلر ایرانی یک عامل اکسید کننده عمومی است و بنابراین می تواند در شیمی آلی نیز به کار برده شود. به عنوان مثال از این ترکیب برای جدا کردن گلیکول ها، اسیدهای آلفا هیدروکسی کربوکسیلیک و اسیدهای کتو برای تولید آلدئیدهای تکه تکه شده یا اسیدهای کربوکسیلیک استفاده می شود. همچنین می تواند برای تولید کلروفرم و برای اکسید کردن محصولات جانبی تیول و سولفید در سنتز آلی و در کمک به کاهش بوی آنها و ایمن ساختن آنها برای دفع نیز از این کلراستفاده کرد.

سایر موارد استفاده کلر ایرانی ۶۵% مارک نیروکلر و پارس کلر

  • در پاک‌ کننده‌های حمام، اسپری‌های ضدعفونی‌ کننده خانگی و علف‌ کش‌ها استفاده می‌شود
  • یکی از مواد تشکیل دهنده پودر سفید کننده است که برای سفید کردن خمیر  کاغذ و سفید کردن در صنعت نساجی برای  پنبه و کنف و کتان استفاده می شود
  • این کلر همچنین برای تصفیه استیلن نیز به کار برده می شود.
  • برای تصفیه و ضدعفونی کردن آب آشامیدنی شهری و روستایی

تقاضای بازار برای این کلر 65% به دلیل افزایش آگاهی بهداشتی در جمعیت عمومی پس از شیوع اپیدمی آنفولانزای خوکی، آنفولانزای مرغی، وبا، سیاه سرفه، آنفولانزای معمولی و بیماری‌های مختلف دیگر در حال افزایش است. با وجود استفاده گسترده، استفاده از این کلر دارای محدودیت هایی در بازار از نظر خطر سلامتی است. استنشاق یا بلعیدن این ماده شیمیایی بسیار خطرناک است و ممکن است برای انسان کشنده باشد.

مزایای خرید  کلر ایرانی 65% مارک نیروکلر و پارس کلر

  • تولید کننده حرفه ای مواد شیمیایی استخر
  • تولید کننده حرفه ای با شرایط مدیریت کالاهای خطرناک
  • مطابقت تولید کارخانه با الزامات حفاظت از محیط زیست
برای آگاهی از قیمت کلر ایرانی می توانید به سایت های فروش مواد شیمیایی مراجعه نمایید.

اگر جوهر لیمو مربا زیاد شد چه کنیم؟

درعلوم غذایی PH  نقش کلیدی ایفا می کند، بنابراین زمانی که مربا درست می کنید  pH آن بسیار مهم  است. در این مورد، ما به pH مربا اشاره می کنیم و این که چگونه روی مربا تأثیر می گذارد. هنگامی که مربا را آماده می کنید، با بریدن میوه و حرارت دادن آن با مقداری شکر شروع می کنید. این باعث می شود پکتینی که در داخل سلول های میوه به دام افتاده بود در مخلوط مربا آزاد شود.

متأسفانه اکنون که پکتین حل شده و آزاد شده است، رشته های پکتین یکدیگر را دفع می کنند زیرا حامل بار الکتریکی منفی هستند. بدون استفاده از یک ماده کمکی رشته‌های پکتین نمی‌توانند به هم بپیوندند و شبکه‌ای را تشکیل دهند که مربای شما بافت خوبی را تشکیل ‌دهد. اینجاست که جوهر لیمو وارد عمل می‌شود. این ماده pH مخلوط مربا را کاهش می دهد و همچنین بارهای منفی روی رشته های پکتین را خنثی می کند، بنابراین آنها می توانند در شبکه ای جمع شوند که بافت مربای شما را قوام می دهد.

pH بهینه برای قوام یافتگی پکتین بین PH 2.8 تا 3.5 است. PH کمتر از 7 اسیدی است، در حالی که pH بالای 7 بازی است و PH 7  خنثی است. البته، چند عامل دیگر در دستیابی به مجموعه کامل و ژل شدن مناسب پکتین دخیل هستند، اما PH قطعاً کلیدی است.

دلیل دیگری که جوهر لیمو به اکثر دستورالعمل های مربا اضافه می شود برای کنسرو کردن ایمن و جلوگیری از رشد باکتری ها است. این ماده به صورت مصنوعی به دست می آید، بو ندارد، اما طعم بسیار ترش دارد. برای نگهداری ژله، مربا و مارمالاد استفاده می شود. این پودر روی رنگ نهایی مربای تأثیر می گذارد و آن را روشن تر می کند و شیرینی آن را کاهش می دهد بنابراین مربا بیشتر طعم میوه را می دهد.

نسبت توصیه شده اضافه کردن یک قاشق چایخوری جوهر لیمو به 1 کیلوگرم شکر است. این بدان معنی است که اگر مقدار زیادی مربا درست کنید که به بیش از 1 کیلوگرم شکر نیاز دارد، باید مقدار این ماده را نیز افزایش دهید ، 2 کیلوگرم - 2 قاشق چایخوری، 3 کیلوگرم - 3 قاشق چایخوری و غیره .اگر بیشتر از حد نیاز اضافه کنید، این احتمال وجود دارد که مربا طعم ناخوشایندی پیدا کند. معمولاً این پودر را فقط 1 تا 2 دقیقه قبل از برداشتن آن از روی حرارت به مربای پخته و آماده اضافه می کنند.

جوهر لیمو زیاد در مربا

اگر مقدار زیادی جوهر لیمو به مربا اضافه کردید و مربایتان ترش شد نگران نباشید از دو روش می توانید این ترشی را کاهش دهید:

اولین راه اضافه کردن شکر است شما می توانید شکر را به طور مستقیم در مربا بریزید و اجازه دهید که با مربا بجوشد و این طعم ترش را تعدیل کند و یا اینکه شکر را در آب بجوشانید تا کاملا حل شود و سپس به مربا اضافه کنید مزیت این کار این است که اگر مربای شما از میوه هایی درست شده باشد که بعد از پخت بیشتر له می شود این روش بهتر است و شما می توانید به آرامی محلول آب وشکر را اضافه کنید تا به طعم دلخواه برسید.

دومین روش این است که بازهم مربا درست کنید از همین میوه هایی که درست کرده اید فقط این بار کمی شکر آن را بیشتر کنید و دیگر جوهر لیمو اضافه نکنید و پس آماده شدن هر دو مربا را به آرامی با یکدیگر مخلوط کنید. با این روش نیز طعم ترش مربای شما کمتر می شود و یا کاملا بنا به دلخواه شما از بین می رود.

مزایای استفاده از جوهر لیمو

اندازه گیری و کنترل آسان

پودر جوهر لیمو به راحتی قابل اندازه گیری است و می توان آن را هر بار روی ظروف پاشید. هر آشپزی مشکلات ناشی از ترش کردن بیش از حد غذای خود را با سرکه زیاد تجربه کرده است.

فاقد مایع

جوهر لیمو رطوبت مواد غذایی را افزایش نمی دهد و فقط طعم ترش را فراهم می کند. گاهی اوقات لازم است اسید را بدون هیچ مایعی اضافه کنید.

طعم ترش خنثی

 جوهر لیمو طعم ترش خالص را بدون هیچ طعم دیگری فراهم می کند. سرکه و لیمو مزه های متمایز خود را دارند که برای هر غذایی مناسب نیست.

مقرون به صرفه

سایر افزودنی های ترش و ادویه عجیب و غریب ، به اندازه استفاده از جوهر لیمو مقرون به صرفه یا در دسترس نیستند، این پودر را می توان به صورت عمده خریداری کرد زیرا ماندگاری طولانی دارد.

کربنات منیزیم

کربنات منیزیم نوعی ترکیب پودری سفید و نمک معدنی با فرمول شیمیایی MgCo3 است که آنتی اکسیدان است، از آن به عنوان کود و در ساخت موادی که می توانند دمای خیلی زیاد را تحمل کنند استفاده می کنند. نام های دیگر این ماده بارینگتونیت و هیدرومگنزیت نیز است و به فرم های هیدراته آن دی، تری و تترا هیدرات می گویند که به صورت مواد معدنی هستند. این ماده پودری بی بو است، در هوا پایدار است، شکننده است و به صورت توده های سبکی وجود دارد. منیزیم کربنات می تواند واکنش قلیایی ضعیفی با آب انجام دهد البته در آب و الکل نامحلول است به علاوه این ماده به سرعت در اسید های ضعیف حل می شود. 

ترکیبی به فرم جامد کریستالی یا پودر کریستالی که در رنگ های سفید یا قهوه ای زرد مایل به سبز یا خاکستری سفید  وجود دارد، هیدرومگنزیت است و ماده معدنی مهمی در استخراج منیزیم است. 

کاربرد کربنات منیزیم

از این ماده برای تقویت لاستیک به عنوان نئوپرین، حفظ رنگ مواد غذایی، ملین روده، سرکوب دود در پلاستیک ها و به عنوان ماده خشک کننده استفاده می کنند. استفاده اصلی منیزیم کربنات در تولید منیزیم اکسید از راه کلسینه کردن و از مینرال های دولومیت و منیزیت آجر های نسوز تولید می کنند. در تولید خمیر دندان، کف سازه ها و کامپوزیت های خاموش کننده آتش و ضد حریق از این ترکیب استفاده می کنند. 

 از منیزیم کربنات با خلوص بالا برای مصارف دیگر از جمله به عنوان نوعی افزودنی در نمک خوراکی و به عنوان آنتی اکسیدان استفاده می کنند چرا که جاذب رطوبت است و اجازه نمی دهد بلور های نمک به هم بچسبند. در تهیه آب معدنی، ساخت محصولات دارویی، لوازم آرایشی و به عنوان خشک کننده مواد غذایی نیز از این ترکیب استفاده می کنند. در ورزش کربنات منیزیم را تحت عنوان گچ می شناسند که از آن برای خشک کردن دست ورزشکاران در وزنه برداری، صخره نوردی و ژیمناستیک استفاده می کنند. 

منیزیم کربنات نوعی آنتی کیک در غذاها است و از آن به عنوان فیلتر کننده در حریق، به عنوان پوشش سفید مات برای صفحات نمایش و جوهر های چاپی استفاده می کنند. در تاکسیدرمی نیز از این ترکیب برای سفید کردن جمجمه استفاده می کنیم به طوری که این ترکیب را با آب اکسیژنه ترکیب می کنیم و روی جمجمه قرار می دهیم. 

ایمنی و خطرات کار با کربنات منیزیم

در حالت نرمال این ترکیب پودری ضرری برای انسان ندارد ولی اگر با پوست و چشم تماس پیدا کند موجب تحریک می شود و در صورت استنشاق آن فرد دچار مشکل خواهد شد. این ماده آنتی اسید می تواند اسید معده را خنثی کند یا آن را کاهش دهد و بدین ترتیب برای درمان سوزش سردل، ریفلاکس معده و تسکین اسیدیته بیش از حد در معده برای کسانی که سوهاضمه دارند مورد استفاده قرار می گیرد. 

برتری منیزیم کربنات نسبت به سولفات منیزیم، اکسید منیزیم و کلرید آن در این است که بهتر جذب می شود البته عوارض جانبی دارد که شامل حالت تهوع، ضعف، استفراغ، کاهش اشتها، خواب آلودگی، سردرد، کاهش هوشیاری و سرگیجه است. 

اگر این ماده شیمیایی با ناحیه چشمتان تماس پیدا کرد، حداقل به مدت ۱۵ دقیقه پلک بالا و پایین را شستشو دهید و در صورتی که به طور اتفاقی این ماده را بلعیدید بهتر است خیلی سریع به پزشک مراجعه کنید. اگر به طور اتفاقی منیزیم کربنات را استنشاق کردید سریعا به فضای باز بروید و اگر مشکل تنفسی دارید به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که این ماده با ناحیه ای از پوستتان تماس پیدا کرد آن منطقه را حداقل ۱۵ دقیقه با آب بشورید و اگر علامتی در ناحیه به جا ماند به پزشک مراجعه کنید. 

انواع کربنات منیزیم 

این ماده در سه نوع ورزشی، دارویی و پزشکی وجود دارد که هر کدام کاربرد های متفاوتی دارند. 

کربنات منیزیم دارویی

نوع دارویی این ماده نوع ضد اسید است که یک داروی کمکی است از آن تحت عنوان مکمل معدنی برای درمان کمبود منیزیم خون و پیشگیری از آن استفاده می کنند. این ماده در معده با هیدروکلریک اسید واکنش می دهد و با تشکیل کربن دی اکسید و منیزیم کلرید اسیدیته معده را خنثی می کند.

کربنات منیزیم ورزشی

در ورزش هایی مثل وزنه برداری، صخره نوردی و ژیمناستیک از این پودر غیر چسبنده برای خشک کردن دست ورزشکار استفاده می کنند.

کربنات منیزیم خواراکی

از هیدروکسید منیزیم که یک ماده معدنی طبیعی است، منیزیم کربنات خوراکی را تولید می کنند. این ترکیب قلیایی اسیدیته معده را تنظیم می کند و از آن به برای سفید کردن غذاهای فراوری شده و جلوگیری از کیک شدن و تغییر رنگ غذا استفاده می کنند.  

کلر جامد عمده نیروکلر با وزن 45 کیلوگرم

کلر جامد را می توان به عنوان یک ترکیب شیمیایی در نظر گرفت که معمولاً به آن اکسی کلرید کلسیم یا پودر سفید کننده نیز می گویند. با وجود پایداری در دمای اتاق، کلر جامد به آرامی در محیط های مرطوب تجزیه می‌شود و بوی «کلر» مشخصی ایجاد می کند. کلر جامد یک ترکیب معدنی است که اختراع آن توسط ودانت بودخه به عنوان مخلوطی با آهک و کلرید کلسیم انجام گرفت و برای تصفیه آب و به عنوان یک ماده سفید کننده به بازار عرضه می شود. کلر جامد توسط شرکت نیروکلر ایران نیز تولید و به بازار عرضه می شود. قیمت کلر ایرانی نیروکلر نسبت به انواع خارجی پایین تر است.

کلر جامد به عنوان یک ضدعفونی کننده آب بسیار موثر است و اغلب برای تمیز کردن آب آشامیدنی استفاده می شود. این ترکیب شیمیایی از قرن نوزدهم مورد استفاده قرار گرفته است و یکی از کم هزینه ترین جایگزین ها برای ضدعفونی کردن استخر است.

کلر جامد که معمولاً به شکل دانه بندی شده در فروشگاه ها فروخته می شود با انواع ترکیبات شیمیایی به خوبی واکنش نشان می دهد و سطح pH بالاتری دارد. یکی از دلایلی که باعث محبوبیت این محصول شده است، در دسترس بودن، قیمت مناسب، سهولت استفاده و قابلیت نگهداری برای مدت طولانی است.


مشخصات فنی  کلر جامد عمده نیروکلر با وزن 45 کیلوگرم


  • نام برند محصول: نیرو کلر
  • وزن محصول: 45 کیلوگرم
  • نحوه ارسال: در بشکه های 45 لیتری از طریق باربری ارسال و تحویل داده می شود.


طریقه مصرف کلر جامد عمده نیروکلر با وزن 45 کیلوگرم


این محصول را بر اساس استفاده در مکان های متفاوت به مقدار مورد نیاز مصرف کنید و در هنگام استفاده جوانب احتیاط را رعایت کنید. برای آگاهی از قیمت کلر ایرانی نیروکلر می توانید به سایت های فروش محصولات شیمیایی مراجعه کنید.


مزایای کلر جامد عمده نیروکلر با وزن 45 کیلوگرم


کلر جامد یک ماده معدنی نسبتاً پایدار است که از نظر خواص ضدعفونی شبیه سفید کننده معمولی است اما نسبت به آن کلر بیشتری دارد. این ماده هنگامی که در محیط خشک و دور از رطوبت نگهداری شود، پایداری بیشتری از خود نشان می دهد و در طول زمان قدرت خود را حفظ می کند. گریدهای تجاری این ترکیب معمولا حاوی حدود 70 درصد کلر قابل دسترس هستند که هم برای آب آشامیدنی و هم برای مصارف فاضلاب مناسب است.

  • حمل و نقل و ذخیره سازی آن آسان است.
  • این ترکیب سدیم را به آب اضافه نمی کند.
  • پایدارتر از هیپوکلریت سدیم است.
  • در صورت استفاده صحیح، بسیار موثر است.

معایب کلر جامد

از آنجایی که شیمی آن  بسیار شبیه به گاز کلر و  NaOCl (کلر مایع) است، این روش هیچ مزیت بازده ضد عفونی (به عنوان مثال، نرخ کشتن ژیاردیا و کریپتوسپوریدیوم) و همچنین مزایای محصول جانبی ضدعفونی را ارائه نمی دهد.

اگرچه کلر جامد یک ماده پایدارتر و ایمن‌تر از همتای مایع خود NaOCl است، اما خورنده و مرطوب است (یعنی به راحتی رطوبت را جذب می‌کند) و به آرامی با رطوبت موجود در هوا واکنش می‌دهد و اگر در هوا ذخیره نشود، گاز کلر تشکیل می‌دهد.

بنابراین، ظروف حاوی این ماده  باید کاملاً مهر و موم شده یا کاملاً خالی شوند. همانند گاز کلر و NaOCl، سیستم های فاضلاب با استفاده از کلر جامد معمولاً پس از گندزدایی به کلر زدایی نیاز دارند تا تخلیه کلر به آب های دریافت کننده کاهش یابد.


موارد استفاده از کلر جامد


استفاده از کلر جامد اغلب برای ضدعفونی کردن حجم زیادی از آب برای نوشیدن استفاده می شود. همچنین می توان از این ماده به طور گسترده در استخرها برای ضدعفونی بدنه های آبی و از بین بردن میکروب های موجود در آن استفاده کرد.

از آنجایی که یک عامل اکسید کننده خوب است، در زمینه شیمی آلی بسیار مفید است. می توان از آن برای بدست آوردن آلدئیدهای تکه تکه شده یا اسیدهای کربوکسیلیک با جدا کردن پیوندهای گلیکول و اسید کتو استفاده کرد.

کلر جامد در واکنش هالوفرم استفاده می شود و کلروفرم تولید می کند. می توان از آن برای ضد عفونی کردن آب آشامیدنی و فاضلاب استفاده کرد زیرا کلر بسیار بالایی دارد. این ترکیب همچنین در برخی از محلول های سفید کننده نیز به کار برده می شود.

به عنوان یک ماده شیمیایی در استخر شنا اغلب با تثبیت کننده های اسید سیانوریک و عوامل ضد جرم گیری مخلوط می شود. سایر کاربردهای آن عبارتند از استفاده در ضدعفونی کننده های حمام، اسپری های ضدعفونی کننده، جلبک کش ها، علف کش ها و مواد شوینده لباسشویی. قیمت کلر ایرانی نیروکلر نسبت به محصولات خارجی بسیار مناسب تر است.

جوهر لیمو در چه غذاهایی استفاده می شود

جوهر لیمو که همان اسید سیتریک است یک ماده شیمیایی طبیعی است که کاربردهای بسیاری در تولید مواد غذایی دارد. اسید سیتریک ترکیبی است که در طیف گسترده ای از بافت های میوه، سبزیجات و حیوانات یافت می شود. همچنین از اوایل قرن بیستم به صورت مصنوعی در مقادیر زیاد تولید می‌شود.


جوهر لیمو معمولاً به شکل کریستال های شفاف یا پودر سفید است. این ترکیب بی بو است اما طعم بسیار اسیدی دارد. طعم آن می تواند حاوی اجزای شیرین و ترش باشد. این ماده شیمیایی بسیار محلول در آب و به طور معقولی در اتانول محلول است. از نظر اندازه گیری pH به عنوان یک اسید ضعیف عمل می کند. جوهر لیمو غیر سمی است و دارای خواص ضد باکتریایی و ضد عفونی کننده است که آن را برای طیف گسترده ای از کاربردهای غذایی جذاب می کند.


روش تولید جوهر لیمو


چند راه مختلف برای تولید و استخراج اسید سیتریک یا جوهر لیمو وجود دارد. روش‌های سنتی جوهر لیمو طبیعی را از مقادیر زیادی آب لیمو و آناناس استخراج می‌کردند. منابع طبیعی آن عبارتند از:

·         لیمو

·         لیموترش سبز

·         گریپ فروت

·         خربزه

·         آناناس

·         پرتقال ها

امروزه رایج ترین روش برای تولید اسید سیتریک از طریق تخمیر بر پایه قند است. تعدادی از موجودات، مانند کپک ها، قادر به مصرف شکر و تولید اسید سیتریک از طریق فرآیندی به نام تخمیر هستند. اکثر مردم با ایده تخمیر برای تولید الکل آشنا هستند، جایی که موجودات زنده قند می خورند و الکل را به عنوان یک محصول جانبی تولید می کنند. این یک فرآیند بسیار مشابه اما با ارگانیسم های مختلف و محصول نهایی متفاوت است.


کپک پنی سیلین اولین موجودی بود که برای تخمیر اسید سیتریک استفاده کردند. این ارگانیسم به سرعت با تخمیر آسپرژیلوس نیجر جایگزین شد. آسپرژیلوس نایجر کپک سیاه رنگی است که به عنوان یک آلرژن رایج شناخته شده است. از اوایل دهه 1900، آسپرژیلوس نایجر منبع اصلی اسید سیتریک ما بوده است.


آیا جوهر لیمو برای استفاده انسان بی خطر است؟


سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) اعلام کرده است که تمام اشکال اسید سیتریک بدون توجه به اینکه چگونه ساخته شده اند برای استفاده انسان ایمن هستند. این بدان معناست که هم اسید سیتریک طبیعی و هم اسید سیتریک مصنوعی (MCA) را می توان در طیف وسیع و بدون هیچ محدودیتی در مواد غذایی استفاده کرد.


متأسفانه، برخی از تحقیقات نشان می دهد که داده های کافی در مورد MCA برای توجیه استفاده از آنها به طور گسترده وجود ندارد. یک مطالعه عواقب جدی سلامتی را در چهار نفر گزارش کرد که به نظر می رسید ناشی از مصرف MCA باشد. این شامل پاسخ های التهابی در مقیاس بزرگ با علائم تنفسی، درد مفاصل و عضلانی و علائم سندرم روده تحریک پذیر (IBS) بود. نتیجه ‌گیری این مطالعه این بود که تحقیقات بیشتری در مورد MCA مورد نیاز است تا ببینیم چگونه بر افراد مستعد تأثیر می‌گذارد. با این حال، برای اکثر مردم، اسید سیتریک باید برای استفاده در بیشتر زمینه ها کاملاً بی خطر باشد.

 

جوهر لیمو چگونه در غذاها استفاده می شود؟


بیش از 70 درصد جوهر لیمو تولید شده به عنوان افزودنی غذایی و نوشیدنی استفاده می شود. این عمدتا به عنوان یک نگهدارنده و آنتی اکسیدان عمل می کند. همچنین به‌عنوان اسید‌کننده، طعم‌دهنده و عامل ضد بیاتی در نوشیدنی‌های میوه‌ای، نوشابه ها، آب نبات، کوکی‌ها، بیسکویت‌ها، میوه‌های کنسرو شده، مرباها و ژله‌ها استفاده می‌شود.


در صنایع غذایی از آن در تولید شیرینی، میوه و فرآورده های گوشتی استفاده می شود. افزودن اسید سیتریک از تغییر رنگ کنسروهای سبزیجات و میوه ها و کمبود ویتامین C جلوگیری می کند. در صنعت شراب سازی و آبجوسازی از آن برای شفاف سازی محصول استفاده می شود. در مصارف خانگی از اسید سیتریک در تولید روغن ها استفاده می شود زیرا از ترشیدگی آنها جلوگیری می کند.


برخی افراد از آن به عنوان یک ترکیب طعم دهنده طبیعی استفاده می کنند. می توانید آب لیمو را به غذای خود اضافه کنید یا آن را با پودر جوهر لیمو مخلوط کنید تا طعم اسیدی آن بیشتر شود. آب لیمو همچنین می تواند از قهوه ای شدن سریع غذاهایی مانند سیب جلوگیری کند.


حتی شواهدی وجود دارد که نشان می دهد مصرف جوهر لیمو می تواند به بدن شما کمک کند تا مواد دیگری را که همزمان می خورید جذب کند. به عنوان مثال، یک مطالعه ژاپنی نشان داد که مصرف مکمل‌های حاوی مرکبات همراه با یک وعده غذایی سرشار از کلسیم جذب آن را افزایش می‌دهد. همچنین میزان جذب منیزیم و فسفر را افزایش می دهد.